Tabăra iernii, Padiș

La început de martie vom merge din nou la Padiș, în inima Apusenilor, pentru drumeție și schi de tură, alături de Alpin Expe Mountain Shop și Ortovox! Vom sta la cabana Cetățile Ponorului, unica locație din PNA care are certificarea „ecoturism”, ale cărei 58 de locuri sunt rezervate pentru noi la tarife speciale. Condițiile sunt excelente, iar ceea ce se vede de la geamul camerei, special!

Clubul Alpin Român este de câțiva ani partener social al Administrației Parcului Natural Apuseni devenit în 2009, Destinație Europeană de Excelență (EDEN), deci toate acțiunile noastre în aria parcului vor beneficia de sprijinul partenerului nostru.

Participanți: Membri ai clubului și invitați ai lor, inițiați sau nu în mersul pe munte (dar nu fără echipament adecvat).

Responsabili: În funcție de componența atelierelor, vor fi numiți coordonatori de grup, însă evenimentul nefiind o tabără școală, acești coordonatori vă vor da doar recomandări punctuale și nu vor prelua responsabilitatea siguranței personale sau a educării fiecăruia dintre voi.

Ateliere:
- drumeție în condiții de iarnă în zone fără potențial de avalanșe, însă în anumite zone, colțarii și pioletul vor fi necesare;
- schi de tură pentru începători și avansați.

Datorită faptului că activitățile propuse se vor desfășura într-un parc natural, în condiții de iarnă și într-un grup numeros, deplasările se vor face doar în mod organizat, nefiind acceptate întârzieri, abateri de la programul și traseul acestuia sau lipsa echipamentului specific fiecărui atelier.

Organizare: Înscrierea în tabel se face numai după achitarea costului cazării, în limita a 58 de locuri la prețuri reduse pentru membrii CAR, în camere cu 2-4 locuri, cu posibilitatea servirii mesei (mic dejun și cină). Costurile de cazare și ale meselor, vor fi comunicate celor interesați. Cabana este din lemn iar regula casei nu permite gătitul și folosirea primusului în interior, iar cei care vor să-și asigure singuri masa, trebuie să țină cont de acest aspect.

Transportul va fi făcut cu masini personale, iar transferul din DJ la cabană se face pe schiuri sau la picior, dar și ajutați de gazdele noastre, cu sanie tractată de snow-mobil. Pentru orice alte detalii (gruparea în camere, transport, etc), vă rog scrieți-mi pe whatsapp la 0747491588. Cotyso Igna