Ski de tură

Skiul de tură in Padiș

Reprezintă o formă de ski off-piste pe care o puteti practica in Padis care presupune deplasarea pe skiuri atât în urcare cât și în coborâre, folosid propira forță a schiorului, spre deosebire de skiul alpin care folosește mijloace mecanizate pentru urcare.

In Padis inclinațiile pantilor poat varia de la plat până la foarte abrupt, diferența majoră față de skiul alpin fiind posibilitatea de mișcare liberă a călcâielor schiorului, pentru a permite o cât mai mare naturalețe și comfort a mișcării în timpul ascensiunii unui versant înclinat.

Schiul de tură necesită o foarte bună pregătire fizică și mentală, cât și buna cunoaștere a muntelui în anotimpul alb. De multe ori acesta implică navigarea și găsirea de rute în zone cu potențial de avalanșă. Este de o reală importanță ca echipa să aibă experiență în citirea zăpezii, să cunoască tehnicile de salvare în condiții de iarnă. Ideal ar fi ca fiecare membru al echipei să posede dispozitiv tip Peeps pentru detectarea victimei îngropate de avalanșă, sondă și lopată și să fie instruiți în folosirea acestora.