Ecoturism Padiș

Localizare:

Zona turistica Padis se află în ramura nordică a Muntilor Bihor, lant din Muntii Apuseni. Din punct de vedere administrativ, zona Padis e situată în sud-estul judetului Bihor, pe raza comunei Pietroasa, până la granita cu judetele Cluj si Alba. Din zona turistica Padis fac parte urmatoarele :

  • Bazinul închis Padis - Cetatile Ponorului
  • Cheile Somesului Cald - Poiana Vărăsoaia
  • Poiana Cuciulata
  • Cheile Galbenei - Poiana Florilor
  • Obârsia Văii Boga.
afla mai multe

Ecoturismul - Turism responsabil

Diploma de certificare Cabana Cetatile Ponorului

Cabana Cetatile Ponorului respectă principiile ecoturismului, desfasurand si promovand acele forme de turism care au un impact negativ minim asupra mediului şi asupra comunităţilor locale, maximizând în acelaşi timp impactul pozitiv asupra economiei locale.

Ecoturismul este in esenta un turism responsabil. Turismul responsabil este o abordare diferită a modului de a călători şi petrecere a timpului liber, precum şi o abordare diferită în a oferi servicii turistice. Ecoturismul, în sensul cel mai pur doreşte să aibă un impact minim asupra mediului şi a culturii locale, şi în acelaşi timp generează venituri, locuri de muncă comunităţii locale şi contribuie la conservarea ecosistemelor locale.

afla mai multe

Reguli de conduită în călătoriile pe munte

Relieful, clima și specificul zonei Padiș

Glosar de termeni specifici zonei

Pentru iubitorii de drumetie montana, trekking, hiking

există nenumărate obiective turistice de o inegalabilă frumusete si o mare importantă, în zona turistica Padis din Muntii Apuseni.

Nu lăsa, pe munte, decât urmele paşilor,

nu lua decât fotografii,

nu omorî decât timpul!