Cabana Scăriţa

Cabana Scarita este o unitate de cazare situata in Poiana Balileaza, Saua Scarita. Are o capacitate de 18 locuri, repartizate in 5 camere cu bai proprii, cu 2 si 4 paturi. Este renovata si amenajata ca si cabana turistica in iunie 2012. Veti gasi aici o bucatarie complet utilata, pentru a va putea pregati masa, in conditii decente.

O SĂPTĂMÂNĂ ÎN APUSENI în perioada mai - septembrie

 Pachet "Stai 7 nopti si platesti 6" - GRATUIT o noapte 

Include cazare în camere cu băi proprii  în Cabana Scarița. Oferim reduceri de 5% pentru grupurile de peste 15 persoane.
Oferta este valabilă în perioada: 1 mai - 1 septembrie.

Activităţi ce se pot desfăşura:

  • Vizitarea obiectivelor turistice: Cetăţile Ponorului, Focul Viu, Poiana Ponor, Lumea Pierdută, Cheile Galbenei;
  • Foc de tabără.
padis cabana scarita
Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati prin email la zonapadis@yahoo.com, sau telefonic la numarul: +40740.007.814

Suntem colaboratori ai firmelor Sodexo, Up Romania si Edenred.

Turistii cazati la noi pot achita contravaloarea serviciilor de cazare si masa, cu tichete de vacanta emise de aceste firme.

Accesul la cabana

Cabana turistica Scarita se află în renumita zona turistica Padis din Muntii Apuseni, la o altitudine de 1200 m, pe raza Comunei Pietroasa, judetul Bihor.

Adresa cabanei este: Comuna Pietroasa, zona Padis, Saua Scarita, f.n., iar coordonatele GPS: N 46.5928005; E 22.6823349.

Pentru a ajunge la Cabana Scarita aveti cel putin 3 variante:

  • de pe comunicatia Oradea- Deva E79, in Sudrigiu virati catre Pietroasa. In Pietroasa mergeti tot drept, pe drumul principal pana in satul de vacanta Boga (nu exista pancarda de localitate). La intrare in Boga virati dreapta (exista o pancarda de 3m/2m cu Cabana Cetatile Ponorului) si urcati 10 km pana la Cabana Scarita, aflata pe partea stanga a drumului.
  • de pe comunicatia Oradea- Cluj Napoca E60, in Huedin virati catre Rachitele. mergeti pe ruta Rachitele, Ic Ponor, Platoul Padis, Cantonul silvic Scarita. Intre Ic Ponor si Platoul Padis, pe o distanta de 7 km drumul este destul de rau. Dupa acesta va continuati deplasarea 6 km si dupa ajungeti la Cabana Scarita, aflata pe partea dreapta a drumului;
  • pentru cei care vin cu mijloacele de transport in comun, cea mai buna varianta este sa vina cu autobuzul pana in Vartop-Arieseni si de aici pe marcajul turistic banda rosie pana la Cabana Cetatile Ponorului. Ce aici va continuati deplasarea pe drumul forestier pana la Cabana Scarita. Deplasarea pe jos dureaza aproximativ 4 ore.

Cabana Scarita se afla intr-o pozitie excelenta pentru a putea vizita toate traseele turistice din zona Padis: Cetatile Ponorului, Ghetarul Focul Viu, Cheile Galbenei, Cetatile Radesei, etc., fiind situata la 2,5 km de centrul traseelor turistice Glavoi.

Cabana dispune de 18 locuri pentru cazare, in camere de 2 si 4 locuri, toate cu bai proprii. O bucatarie utilata si o terasa inchisa si incalzita. Cabana are incalzire centrala, cu calorifere in fiecare camera si curent electric.  In Cabana nu se fumeaza.  Exista doar apa menajera. Apa potabila va rugam sa o aduceti dumneavoastra.

Activităţi ce se pot desfăşura:

  • Vizitarea obiectivelor turistice: Cetăţile Ponorului, Focul Viu, Poiana Ponor, Lumea Pierdută, Cheile Galbenei;
  • Foc de tabără.
  • Plimbari cu ratracul.

Reguli si conditionari

Avand in vedere ca este o Cabana turistica in care pot sta in acelasi timp mai multe persoane va rugam ca in spatiile comune (bucatarie, terasa si holul de acces) sa pastrati curatenie si dupa folosire sa lasati vesela si spatiile comune (bucatarie, terasa, holuri) cum ati dori sa le gasiti.

Bocancii vor fi lasati pe rastelul de la intrarea in cabana. In nici o imprejurare va rugam sa nu intrati cu bocancii, folositi la plimbarile pe munte, in cabana. Si nici sa nu spalati incaltamintea in chiuveta sau la dusurile din camere, deoarece se infunda scurgerea cu noroiul si nisipul de pe acestea. Exista in exteriorul cabanei langa centrala termica un robinet exterior special pentru aceasta.